mandag 7. juni 2010

Det var helga si det...!Etter messen(Eliaden) torsdag kveld, dro Truls S,Terje B og meg opp til rikssentret på Vågå.
Fredag opprant med knallblå junihimmel og Nordavind. Det ble en fantastisk tur fra Juvasshytta til Vågå. Kraftig Nordavind og den sedvanlige turbulensen ved Sørem gjorde landingen spennende. Fløy med GoPro HD kameraet for første gang. Knallflotte bilder..
Driver å lærer meg videoredigering.Lørdag var forventningene store, men meldingene slo ikke helt til. Først en sklitur, så en fantastisk ettermiddagstur innenfor Høvringen med et flott skue mot Rondan mine.
Så var det Søndag da.. Dro fra Espesetra og slapp meg inn Ringebufjellet med flotte skyer.. Skrudde meg opp i skybas midt innpå Friisveien(møtte et seilfly tett på rett under skybas(har det på video). Ble vel tøff i trynet og fløy rakt på Imsdalen, ble utolmodig/overmodig å stakk for lavt nedover grusomme Imsdalen.. Fikk motvind og synk, og plutselig befant jeg meg i en særdeles møkkasituasjon med 0-landinger. Valgte meg ut et "jorde" i kanten av Imsdammen ved en hytte. Overfløy og gikk på trynet i en liten elv. Alt ok. Litt mør i beina bare.Og druknet instrument. Legger ut en video senere.Møtte en måpende fisker som trodde jeg kom fra månen. Skremte vel fisken også.. Truls S. hentet meg og ristet bare på hodet..(Mumlet noe om beversafari) Thanks again pal!
Fikk haik ned til sivilisasjonen, men gikk hele veien opp igjen.(nesten 3 t jogg/gange)
her er historien på Tyskeberget vis:

"Je sku fly over ta Imsfjelle".

je sku te å skute mei over ta Imsfjelle, je flyg jo itte helt færsekti..

Da gjekk je i ring, å kom at på samma stelle. bære ringer og ringer og ringer rundt. så kom je lenger å lenger bort..

je måtte tell å skrike om hjælp je, hohoho, det var fæle minutter..

da tog je instrumentlække slik å, sætte det at det kom både gjørme å alt svineri i det, så drakk je, det vart itte store supen, men je hadde pip i det, ja det var det je hadde å høre på..

Hadde du vært turen foruten?:

nei høw nei, det æ slikt je har å trøste mæ ått. dænna kjøpte je i Amerikka. Men je trur neime itte je hadde greid mæ en tur tell-såpass fælt var det..

Var det kaldt?

åhå ja, næva på mæ, ja de var hønnklaka, åsså vart liggend i vatten da..

da n kommer tell 50åra, da birn meir kraket, ja je kommer itte tell å flyg i fjella meir. dæm har bedt mæ fær fær mange år sea at je sker hølle mæ tell bilvæga der det kommer biler. men je har vøri i skogen..

5 kommentarer:

werner sa...

Når jeg ser etter på bildene, så ser elva ut som ei fin flueelv. Dette er til å le seg i hjel av. Flaps her hadde gjort susen i landingen. Nei, Trond.. hovmod står for fall. Je ska ælldri fluge lavt i Imsdalen meire...

Unknown sa...

Bremseskjerm!!

Unknown sa...

Utrolig! Men når du lærer videoredigering - sjekk ut hva som skal til for ikke å legge ut filmen opp ned. Så tungvindt å stå på hodet for å se på...

Unknown sa...

Kjenner godt de som eier buene der, og har mange ganger sittet der om kvelden og filosofert på om det går an å lande der med pg. Nå er det bevist med HG så...... Elva heter Samdøla,og plassen kalles ofte "Myggbukta" (sier seg selv).

Morten F

FlyingEagle sa...

bløt som ei katte er vel rette ordet ja...glad det itte var noen bekk da vi landa i moelv da je snerta strømjærde :P