søndag 28. juni 2009

No ser eg atter slike fjell og dalar..Hele livet har Rondane lokket i det fjerne..
Først i vest som guttunge i oppveksten på Tynset . Fra 1982 som Hanggliderpilot fra Tronfjell, så i nord og øst fra Gudbrandsdalen og så fra alle ferieukene i Grimsdalen. I fjor sommer var jeg på en kjapp rekognoseringstur med HG inn et stykke forbi Høvringen, og idag var endelig alt på plass;Høy skybas(ny pers.med over 3350moh!) lite vind fra SV og kroppen full av energi.
Det var lett og komme avgårde fra Vole i Vågå, og fløy høyt og trygt helt til innsiden av Høvringen. Der ble jeg litt lav, og måtte gnu litt og vente på bedre skyutvikling inn mot toppene før det løsna. Men så var det bare å gli inn.. Plutselig dukket Rondevatnet opp under meg, og Høgronden kom nærmere. Kom inn ca.100 meter over toppen men følte det helt trygt. Hvilepuls i hjertet av Rondane er en fin følelse. Tok termikk i juvet etter toppen, og knipset bilder i vilden sky. Fantastisk følelse å ligge slik i villfjellet å skru. Alene....Tro meg.
Atnsjøen blinket mot sørøst, og gode landinger innen rekkevidde.
Nedover og ut mot Atndalen ble det lengre mellom termikken, men på innsiden halvveis ned Atndalen dro det til med 3300 igjen, og Østerdalen og Koppang og senere Mykleby passerte under meg. Landet i 30 pluss i død luft(skjøv som en gal)og klarte ikke å holde tilbake et aldri så lite jubelrop da jeg parkerte vingen.. Min hittil flotteste naturopplevelse og HG-tur!
Et nytt mål er nådd. Men vi er klar for nye..

Last ned bilder fra VGfoto1 kommentar:

Stein-Are sa...

Råe bilder og enda råere tur, gratulerer...

Stein-Are